was successfully added to your cart.

Dirigent Peter Szilvay gjester Borgemusikken!

By 10. mai 2017Øvelse

Gjestedirigent av internasjonalt format

Peter Szilvay gjester Borgemusikken 23. mai 2017

Peter Szilvay (grappa.no)

På øvelsen denne uken, sprakk nyheten om at ingen ringere enn dirigent Peter Szilvay skal avholde øvelsen med oss tirsdag 23. mai. Dette er en dirigent av internasjonalt kaliber som har ledet blant annet St. Petersburg-filharmonien, Göteborgs Symfoniker, og alle de større norske orkestrene, som for eksempel Kringkastingsorkesteret (KORK).

Og nå altså også Borge Musikkorps i Fredrikstad!

Dette har kommet i stand fordi vår faste dirigent, Frode Amundsen, i sin tid studerte sammen med Szilvay. Da de møttes her forleden, spurte like godt Frode om Szilvay «gjorde korps», noe han tydeligvis gjør, og om han kunne tenke seg en tur til Fredrikstad, noe han tydeligvis kunne 🙂 «Noe mer drama var det ikke», sier Frode, som riktignok er litt bekymret for leververdiene sine – Peter skal nemlig hjem til Frode etter øvelsen på mat og drikke 😀

Men drama blir det nok for oss stakkars musikanter som skal prøve oss på Romeo og Julie under Szilvays kyndige hånd, så det må nok være full skjerpings fram mot denne litt historiske datoen! Her er det bare å legge seg i selen.

Les mer om Peter Szilvay bl.a her.

Og litt fra øvelsen

Nesten i parantes bemerket, forløp tirsdagens øvelse ganske som normalt. Det begynte med noe individuell undervisning for noen av medlemmene, før vi kjørte på med 3 timer Miss Saigon og Tchaikovsky. Etter noen uker i eksil, var vi nå tilbake på Blå Grotte igjen, noe i hvert fall slagverkerne var godt fornøyd med etter å ha vært avspist med bare et minimum av utstyr de siste ukene. Klokken 2201 var øvelsen over, og nå ser vi fram mot 17. mai og altså ikke minst 23. mai!

Leave a Reply