was successfully added to your cart.

Distrikstmesterskap for skolekorps i strålende sol

Lørdag 14.april 2018 var det stor korpsfest i Fredrikstad! Hele 32 korps (hovedkorps, juniorkorps og aspirantkorps) med i underkant 500 musikanter hadde tatt turen til Fredrikstad for å være med på Distriktsmesterskap for skolekorps 2018. Distrikstmesterskapet er delt opp i aspirant/junior, 2., 3. og 4.divisjon. i 2., 3., og 4.divisjon konkurrerer korpsene mot hverandre, mens i aspirant/junior får alle deltagende korps hver sin pris som beskriver hvordan de spilte under sin fremføring. Dette kan være priser som «god klang», «bra groove», «det svinger!» og «god driv».

Kl 0800 samlet vi oss til et lite morgenmøte før det kom glade musikanter fra alle kanter av Østfold – og Akershus. Da alle i Borgemusikken hadde fått kommet seg på plass (skulle jeg være på Grotta? Å nei, på Quality?) og begynt på sine oppgaver (er alt slagverket på plass? Har vi alle konvoluttene som skal gis ut til korpset i sekreteriatet?), kunne festlighetene begynne. Sekreteriatene på både Blå grotte og Quality kunne ta i mot spente og nervøse skolemusikanter på en god måte, og vise de til garderobene hvor de kunne pakke opp instrumenter og noter. Følgepersonellet fulgte de videre til oppvarming og spillelokalet. Noen musikanter gledet seg veldig, andre gruet seg masse, mens andre igjen syns det var veldig mye spennende å titte på mens de gikk til lokalet de skulle spille i. Riggegruppene gjorde klar scenen mens musikantene trippet bak scenen, dørvaktene sto klare til å slippe i (om ikke mer) spente foreldre, besteforeldre, tanter og onkler. Skolemusikantene fikk satt seg på stolen sin, og fikk sett hvor dommerne var (skumle? spennende? rare?) og fikk spilt det de skulle gjøre. Og det var kjempegøy! Etter ferdig spilling var alle veldig glad, veldig letta, og kanskje de syns det var litt rart å være ferdig. Etter det var det premieutdeling, med mange fine pokaler. i divisjonene er det  de 3 beste korpsene som får pokal, men alle korps får diplom med dommerkommentarer og poeng. Dette ble gjort i to avdelinger- første pulje var for aspirant/junior pulje I og 4. divisjon, mens andre pulje var for aspirant/junior pulje II og 3. og 2.divisjon.

Fredrikstad blad var også innom denne lørdagen – se deres dekning av saken: Tine slo pappa i korpskonkurranse (FB+)
FBTV viser også lokale korps som spilte i helgen (FB+)

Borge musikkorps begynner å bli drevne som teknisk arrangør, og har arrangert Distriksmesterskapet siden 2014. Vi er stolte av å kunne arrangere dette en gang i året, med så mange flinke og flotte skolemusikanter!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

 

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.