was successfully added to your cart.

En flott konserthelg er overstått

By 31. oktober 2016 Konsert

Vi har hatt en flott og givende konserthelg med to ordentlige, «gammeldagse» korpskonserter  – en på Cicignon i Fredrikstad og en i Samfunnssalen i Moss. Se bildekarusell nederst!

Lørdag i Fredrikstad

Thomas Norenberg ønsker velkommen under konsert med Eidsberg Brassband på Cicignon Skole

Thomas Norenberg ønsker velkommen

Lørdagens konsert gikk av stabelen på Kulturscenen på Cicignon Skole – en liten perle av et konsertlokale hvor vi har hatt både seminarer, øvelser og andre konserter ved tidligere anledninger. Temaet for konserten var «Janitsjar møter Brass», og vi hadde den store gleden av å stifte bekjentskap med Eidsberg Brass Band denne kvelden. For de som eventuelt ikke måtte vite det, er altså et «Brass Band» et musikkorps som utelukkende består av messinginstrumenter, og har dermed for eksempel ikke fløyter, klarinetter og saxofoner i sin lineup. I følge brass-folket gir dette en «renere og mer edel klang enn et janitsjarkorps» som Borgemusikken er, noe vi selvfølgelig er programforpliktet til å bestride 😉

Hans Petter Ringstad presenterer Eidsberg Brass Band

Hans Petter Ringstad presenterer Eidsberg Brass Band

Men under sin dirigent Hans Petter Ringstad framførte Eidsberg Brass Band flere flotte verk med både rytme og klang, og vi fikk også smakebiter fra programmet de skal spille under Siddis-festivalen i Stavanger kommende helg. Vi fikk høre verk som for eksempel «The Irish Blessing» av Joyce Bacak, marsjen «El Abanico» av A. Javaloyes, og «Blackbird Special» arrangert av Reid Gilje, sistnevnte et verk som vi også har spilt ved flere anledninger, men da altså med treblåsere i tillegg til messinginstrumentene.

Det var visstnok aller første gang Eidsberg Brass Band spilte konsert i Fredrikstad, men vi håper vi kan få dem tilbake ved senere anledninger, for dette var et svært hyggelig bekjentskap!

Eidsberg Brass Band

Eidsberg Brass Band

Trond Jonassen herjet

For vår egen del spilte vi flere av de verkene vi har jobbet med i høst: «Magnolia Star»-toget fikk sin første avgang på konsert, «Hammersmith», «Fugue a la Gigue», og ikke minst «Viktor’s Tale» hvor Trond Jonassen (som nå har fått kjælenavnet Trond the Terminator) rett og slett herjet på solo klarinett. En meget imponerende framføring som høstet stor og velfortjent applaus. Dette er altså undertegnedes personlige mening, men hvis noen ønsker å bestride dette, kan vi møtes til et lite håndgemeng på neste øvelse 😉

Alt i alt ble dette en svært hyggelig konsertkveld på Cicignon!

Søndag i Moss

Et ti meter langt kakebord under Cafékonserten med Moss og Omegn Janitsjar

Kakebordet i Samfunnssalen

Uten å hvile på laurbærene, tok vi på søndag turen til Oslofjordens perle, Moss. (Som alle andre byer langs Oslofjorden, kaller også Moss seg for Oslofjordens perle 😉 ) Nå var det vår tur til å være gjester – vi hadde nemlig blitt invitert av Moss og Omegn Janitsjar til deres årlige Cafékonsert i Samfunnssalen i Moss. Hvorfor det kalles Cafékonsert ble ganske raskt tydelig da vi oppdaget at en hel kortside, 10 meter, av Samfunnssalen var dekket med GRATIS kake og kaffe (!), så rammene ble tidlig satt for enda en god og gammeldags korpskonsert.

Trond Jonassen eier salen under Viktor's Tale

Trond eier salen under Viktor’s Tale

Denne gangen var det vi som åpnet konserten, hvor også Mossekråkene Veterankorps var invitert, og som på lørdagen var det Magnolia-toget som braste først ut fra perrongen. Deretter dro vi gjennom Hammersmith, Viktor’s Tale – hvor Trond nok en gang eide salen, og Fugue a la Gigue, før vi avsluttet med marsjen Bohus Bataljon. Vi håper vi fikk gitt publikum, en god og kanskje litt annerledes opplevelse i dag også!

Kake, basar og korps!

Etter en kort pause, uhemmet kakespising, og loddsalg (dette var som nevnt en skikkelig, gammeldags, ordentlig, hyggelig korpskonsert!), fortsatte Mossekråkene Veterankorps med sin dirigent Terje Gravningsmyhr, og de framførte stykker som Bernard Castle, New Baroque Suite, Marwin Hamlish og Finnegans Wake.

Mossekråkene veterankorps

Mossekråkene veterankorps

Siste korps ut denne kvelden var vertskapet Moss og Omegn Janitsjar. Under sin dirigent Sverre Caspersen, som selv spilte i Eidsberg Brass Band på lørdag, ble det framført både marsjer og «støkker» – Zampa Overture, Flute Dance og The Beatles – Echoes of an Era er eksempler på hva vi fikk servert.

Dette var enda en en koselig konsert, og det var også hyggelig for oss å ta turen utenfor bygrensene og stifte bekjentskap med andre korps og et annet publikum.

Utsikt over publikum og korps fra paukeplassen

Utsikt over publikum og korps fra paukeplassen i Moss og Omegn Janitsjar

Full fart framover

Alt i alt har dette altså vært en slitsom, men svært givende helg for oss, både musikalsk og sosialt. Men vi smir mens messingen fortsatt er varm, så nå ser vi fram mot innspillingen av Hammersmith 8. november, og deretter flytter vi fokus mot julekonserten 10. desember hvor de som ennå ikke har fått med seg Viktor’s Tale har møteplikt (og siste sjans)! Her skal vi også spille flere nye verk, og vi tør påstå at dette kommer til å bli en super konsert i Gamlebyen i Fredrikstad!

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.