was successfully added to your cart.

Innspilling og øvelse

By 7. mai 2017Øvelse

Todelt øvelse

Tirsdagens øvelse, den tredje på rad på Cicignon fordi Blå Grotte er opptatt med Tivolihaven, var delt i to: Den første delen ble viet innspilling av to marsjer: 17. mai-marsj av Eivind Nielsen og Alexander Hermansens Festmarsj. Disse marsjene er viktige for oss på hver sin måte: 17. mai-marsj er den aller første marsjen Borgemusikken spilte. Dette kan du forresten lese alt om i jubileumsboka, bare for å reklamere litt for den 😉 Den andre marsjen er jo skrevet nettopp til Fredrikstad i anledning årets 450-årsjubileum, og er sånn sett viktig både for oss og for byen vår.

Etter en kjapp oppvarming hvor vi blant annet spilte salmer bare på munnstykkene (se nederst i saken), gikk vi i gang med litt finpuss på marsjene før de ble festet til minnebrikke. Man fester jo ikke noen ting på bånd nå lenger, må vite.

Frode og Alexander før innspilling

Frode og Alexander før innspilling av Festmarsj

Etter en stund dukket også komponisten selv, Alexander Hermansen, opp. Han har nemlig skrevet en patriotisk og flott tekst til marsjen, og denne ble også spilt inn med oss som akkompagnement. Vi synes resultatet ble ganske så bra, og vi vil gjøre både tekst og musikk tilgjengelig her på nettstedet vårt så fort det er klart.

Miss Saigon

Etter pause jobbet vi litt videre på programmet til sommerkonserten, og det var Miss Saigon som nå var i fokus. Vi skal framføre et potpourri av mange av låtene fra denne musikalen, og de som kjenner den, kan sikkert huske noen av høydepunktene derfra. Hvis ikke, anbefaler vi en tur til Fredrikstad Domkirke den 11. juni 😉

Ny hornist!

En superhyggelig overraskelse fikk vi også på tirsdag, da en ny hornist meldte sin ankomst. Henrik Wåhlberg heter han, og vi ønsker ham varmt velkommen og håper han vil få det hyggelig sammen med oss.

«Salme for Smurfen»

Nytes ansvarlig 😉

Leave a Reply