was successfully added to your cart.

Lydmannen Åsgeir Grong

Lydmannen Åsgeir Grong

Det var en begivenhetenes aften i Blå Grotte i går: Høstens hovedprosjekt Hammersmith skulle spilles inn etter mange uker med terping og et par konsertframførelser, og lydmann Åsgeir Grong var tidlig på plass for å rigge opp lydutstyret. Øvelsen begynte med at visedirigent Kenneth tok oppvarmingen – noen skalaøvelser og et par andre salmer, og etter en stemmetone var det straks klart for første «take».

Storfint besøk

Torstein Aagaard-Nilsen og Hans Andreas Kjølberg

Torstein Aagaard-Nilsen og Hans Andreas Kjølberg

Men ikke helt, for plutselig ruslet to ikke helt ukjente karer inn i salen: Ingen ringere enn komponist Torstein Aagaard-Nilsen og eufonium-maestro Hans Andreas Kjølberg hadde tatt turen til Fredrikstad i dag. Som vi har skrevet om tidligere, skal Torstein spesialskrive et verk for Borgemusikken i forbindelse med byjubileet i Fredrikstad neste år, og han hadde derfor tatt turen for å undersøke hva slags «råvarer» han har å jobbe med. Hans Andreas, på sin side, hadde faktisk tatt turen for å høre på, og å gi noen innspill om nødvendig.

Så da første opptak skulle begynne, var vi nok litt «starstruck» og faktisk litt nervøse, noe som kanskje preget i hvert fall den første gjennomkjøringen. Nytt av året var også at vi måtte filme innspillingen, for å dokumentere at stykket er spilt rett gjennom som på konsert og ikke «fikset» på i etterkant. Maestro Amundsen hadde derfor et kamera pekende mot seg gjennom hele kvelden – sikkert litt uvant, men han virket ganske så komfortabel med dette.

Filming av opptaket

Filming av opptaket

Fire opptak

Kvelden gikk, og vi kom vel opp i fire opptak før vi bestemte oss for at det ikke kunne bli noe bedre. Noe rusk var det på alle opptakene (ikke så rart, i et såpass langt og krevende verk), men vi får tro at ett av opptakene peker seg ut som det beste. Vi fikk i hvert fall applaus av Torstein og Hans Andreas etter ett av opptakene, og det var veldig hyggelig. De er jo tross alt ikke hvem som helst 😉 Nå er det opp til dommerne å avgjøre utfallet, og vi kunne antakelig ikke ha gjort en bedre innspilling enn det vi gjorde, så uansett utfall må vi være fornøyd med innsatsen!

Med dette sier vi adjø til Hammersmith for denne gang, og så ser vi framover mot kirkekonserten i Gamlebyen 10. desember. Det er masse å jobbe med der også, så noe hvileskjær blir det ikke!

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.