was successfully added to your cart.

For noen år siden, nærmere bestemt i 2010, oppførte vi Tolga Kashif sitt verk «The Queen Symphony» sammen med korene Cantato og Hafslundsøy Sangkor både i Tune kirke og i Domkirken i Fredrikstad. Disse konsertene, og kanskje spesielt den i Fredrikstad, blir av mange av medlemmene våre regnet som to av de beste konsertene vi noen gang har levert. Det har derfor vært et ønske for oss helt siden da å gjøre samme konsert, eller i det minste en lignende konsert, ved en senere anledning.

Det er dermed en svært stor glede for oss å annonsere at vi den 9. juni 2018 har fått med oss selveste Oslo Filharmoniske Kor for å gjøre «The Genesis Suite» av samme komponist, Tolga Kashif, i Domkirken i Fredrikstad!

Litt om Oslo Filharmoniske Kor

Oslo filharmoniske orkester og kor

Oslo filharmoniske orkester og kor (Foto: Fred-Olav Vatne/Oslo-Filharmonien)

Dette koret, med sine rundt 100 (!) medlemmer, regnes i dag som et av Nordens beste symfoniske kor. Korets hovedoppgave er å ledsage ingen ringere enn Oslo Filharmoniske Orkester, men det gjør også selvstendige prosjekter og deltar på eksterne prosjekter som dette. Koret har fremført «de fleste av musikklitteraturens store symfoniske korverk», og fått gode tilbakemeldinger både fra kritikere, publikum og dirigenter.

Vi har med andre ord lagt lista svært høyt for oss selv denne gangen!

Litt om The Genesis Suite

«The Genesis Suite» ble urframført av London Symphony Orchestra i oktober 2010, og er delvis Kashif sin egen komposisjon og delvis basert på musikken til det progressive rockebandet Genesis hvor blant annet Phil Collins var et av medlemmene. Verket er opprinnelig skrevet for symfoniorkester og har sju satser, hvorav fem er transkribert for symfonisk blåseorkester av den nederlandske arrangøren Erik Somers.

I tillegg til Oslo Filharmoniske Kor, vil vi også ha med en solopianist og en solofiolinist, så vi tror dette kommer til å bli en konsertopplevelse av de helt store. Vi vil selvfølgelig komme tilbake med mer informasjon etterhvert som det nærmer seg. Men det er altså verdt å merke seg 9. juni 2018 som en viktig konsertdag!

Billetter

Du kan nå kjøpe billetter til konserten her!

Join the discussion One Comment

  • […] Denne tirsdagskvelden var vår faste dirigent, Frode Amundsen på plass igjen, med nytt prosjekt. Vi skal nå øve mot konserten vi skal ha 9. juni, «The Genesis Suite», sammen med Oslo Filharmoniske kor. Stykket er skrevet av Tolga Kashif, som også har skrevet The Queen Symphony (som vi gjorde sommeren 2010). «The Genesis Suite» er delvis Kashif sin egen komposisjon og delvis basert på musikken til det progressive rockebandet Genesis hvor blant annet Phil Collins var et av medlemmene. Les mer om konserten her!  […]

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.