For noen år siden, nærmere bestemt i 2010, oppførte vi Tolga Kashif sitt verk «The Queen Symphony» sammen med korene Cantato og Hafslundsøy Sangkor både i Tune kirke og i Domkirken i Fredrikstad. Disse konsertene, og kanskje spesielt den i Fredrikstad, blir av mange av medlemmene våre regnet som to av de beste konsertene vi noen gang har levert. Det har derfor vært et ønske for oss helt siden da å gjøre samme konsert, eller i det minste en lignende konsert, ved en senere anledning.

Det er dermed en svært stor glede for oss å annonsere at vi den 9. juni 2018 har fått med oss selveste Oslo Filharmoniske Kor for å gjøre «The Genesis Suite» av samme komponist, Tolga Kashif, i Domkirken i Fredrikstad!

Litt om Oslo Filharmoniske Kor

Oslo filharmoniske orkester og kor

Oslo filharmoniske orkester og kor (Foto: Fred-Olav Vatne/Oslo-Filharmonien)

Dette koret, med sine rundt 100 (!) medlemmer, regnes i dag som et av Nordens beste symfoniske kor. Korets hovedoppgave er å ledsage ingen ringere enn Oslo Filharmoniske Orkester, men det gjør også selvstendige prosjekter og deltar på eksterne prosjekter som dette. Koret har fremført «de fleste av musikklitteraturens store symfoniske korverk», og fått gode tilbakemeldinger både fra kritikere, publikum og dirigenter.

Vi har med andre ord lagt lista svært høyt for oss selv denne gangen!

Litt om The Genesis Suite

«The Genesis Suite» ble urframført av London Symphony Orchestra i oktober 2010, og er delvis Kashif sin egen komposisjon og delvis basert på musikken til det progressive rockebandet Genesis hvor blant annet Phil Collins var et av medlemmene. Verket er opprinnelig skrevet for symfoniorkester og har sju satser, hvorav fem er transkribert for symfonisk blåseorkester av den nederlandske arrangøren Erik Somers.

I tillegg til Oslo Filharmoniske Kor, vil vi også ha med en solopianist og en solofiolinist, så vi tror dette kommer til å bli en konsertopplevelse av de helt store. Vi vil selvfølgelig komme tilbake med mer informasjon etterhvert som det nærmer seg. Men det er altså verdt å merke seg 9. juni 2018 som en viktig konsertdag!

Leave a Reply