Tenkte vi det ikke 🙂

Så du vil bli en av oss? Da er det kun et par ting som må gjøres:

  1. Send en mail til post@borgemusikken.no og si at du har lyst til å spille god musikk, eller bruk skjemaet på denne siden.
  2. Møt opp på første øvelse (vi øver på tirsdager på Cicignon skole). Ta med instrument (hvis du har) og godt humør. (Hvis du er slagverker, bør du også ta med en pose jule- eller påskemarsipan, alt ettersom hva er nærmest på det tidspunktet du kommer)

Hva tilbyr vi?

Godt miljø i et tradisjonsrikt korps
Stor og stabil besetning, som gjerne er større etter NM
Instrumentforsikring gjennom NMF og Tryg Forsikring
En velfungerende organisasjon

Hva gjør vi?

Vi er et allsidig korps, men i hovedsak kan aktivitetene våre deles opp på følgende måte:

Øvelser

Stort sett hver tirsdag møtes vi til øvelse på Cicignon skole i Fredrikstad. Her forbereder vi neste prosjekt, samt at vi jobber med samspill, klang og rytmikk. På disse fellesøvelsene ønsker vi helst å jobbe med å forme musikken, så det er ikke dumt å forberede seg litt på forhånd (les: øve litt nå og da).

En gang i mellom deler vi opp korpset i seksjoner og har f.eks separate messing-, treblås- og slagverksøvelser. Andre ganger kan vi samle instrumentgrupper som har mye til felles i det pågående prosjektet, på tvers av seksjonene. Gruppene står også fritt til å organisere rene gruppeøvelser, gjerne med instruktør.

Det er med andre ord variasjon også på øvelsesopplegget, så her bør det være noe for enhver smak!

Konserter

Flere ganger i året inviterer vi til konserter hvor repertoaret gjerne settes sammen fra et større konsept, og vi prøver også å hente inn solister og konferansierer som passer i konseptet. Som eksempel kan vi nevne «Stjerner og planeter»-konserten vi hadd e i 2014. Her hadde vi med Knut Jørgen Røed Ødegaard som konferansier, og han bandt konserten sammen på en aldeles utmerket måte.

Vi har også sommerkonserter med et litt «lettere» program, og her brukes ikke ordet «lett» nødvendigvis om vanskelighetsgraden på det vi spiller. Vi har for eksempel hatt barnekonsert med Jannicke Kruse som solist og en konsert med Stevie Wonder-låter og Knut Anders Sørum som solist.

Alt i alt kan du forvente et bredt utvalg konsertkonsepter!

Konkurranser

En konkurranse er, på godt og vondt, en av de få områdene der man kommer i nærheten av en objektiv vurdering av hvor man ligger an i korpsverdenen. Som man også kan lese i jubileumsboka, har vi tradisjon for å konkurrere, og resultatene har stort sett vært gode. Vi pleier å stille i NM for Janitsjarkorps i Trondheim hvert år, og vi har også deltatt i regionsmesterskap og andre former for konkurranse.

Det å konkurrere er imidlertid ikke noe vi tvinger på medlemmene, og det å delta i en konkurranse, og på hvilket nivå, er derfor oppe til debatt omtrent hvert år. Noe av det aller viktigste med en konkurranseperiode er imidlertid prosessen som fører fram til selve konkurranseframføringen, og derfor må man forvente at det blir stilt krav til egen innsats i konkurranseperioder. Det virker som om de fleste er meget komfortable med denne filosofien.

Utespilling

Som de fleste andre korpsene i landet, er vi også fra tid til annen ute og viser oss fram i gata. Og det må sies at det føles bra når vi dundrer gjennom gatene i Fredrikstad på 1. og 17. mai med marsjer av høy kvalitet. Vi spiller både de saftige, tradisjonelle marsjene av Rydberg, Alford, Grundström, Borg og Sousa, men også mye annet.

Ikke alle korps er så heldige å ha hele to marsjkomponister og -arrangører i egne rekker, og vi spiller derfor også eksklusivt marsjer som disse har arrangert eller skrevet selv.

Vi tar ikke lett på marsjspillingen, og jobber grundig med marsjene i tiden før 1. og 17. mai, og vi hører fra publikum at det settes stor pris på dette arbeidet, så hvis du liker å gjøre marsjer på skikkelig vis, er vi korpset for deg!

Storband og ensembler

Som et ekstra tilbud til de medlemmene som ønsker det, og som en del av strategien om å tjene inn egne penger (og dermed å unngå tradisjonelle dugnader), trommer vi en gang i blant sammen et storband til spesielle oppdrag. Dette kan være spilling i bryllup, på Bylørdager i Fredrikstad, eller rett og slett etter forespørsel fra bedrifter eller andre organisasjoner. Selv om vi ikke har egen gitarist eller pianist, streber vi allikevel mot at egne medlemmer skal gjøre disse oppgavene. Vi kan for eksempel nevne at en av slagverkerne spilte piano på en av spillejobbene (og vi nevner også at det fungerte ganske så bra)!

Rett som det er, stiller vi også med spesialensembler i forskjellige sammenhenger. Da setter vi sammen grupper utfra et slags konsept, det være seg klassiske ensemble-grupper (klarinett-kvartett, for eksempel), eller mer «tilfeldige» grupper som julenisseorkester eller gruppa B@MSE (Borgemusikkens Messing- og SlagverkEnsemble)

Betalte oppdrag

Ikke til medlemmene, dessverre, men vi har bestemt oss for at vi skal «leve av» å produsere musikkopplevelser for et størst mulig publikum. Vi har dermed heller ikke dugnader i tradisjonell forstand, men jobber hardt for å finne muligheter for betalte spilleoppdrag.

Eksempler på dette er Bylørdagene i Fredrikstad, hvor vi skaper litt stemning i byen ved å spille marsjer og litt annet, eller Distriktsmesterskapet for Skolekorps hvor vi fungerer som teknisk arrangør, og ofte får lurt fra oss noen toner i tillegg.

Vi oppfordrer også medlemmene til å komme med tips til oppdrag som kan være alt fra å spille på større evenementer til at vi stiller med mindre grupper ved spesielle anledninger.

Høres dette interessant ut?

Ta kontakt med oss på post@borgemusikken.no, eller bruk dette skjemaet:

    Ditt navn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Emne

    Melding