was successfully added to your cart.

Siste nytt 2001

By 28. september 2001 Ukategorisert

 

«Nyhetene» i 200131. desember 2001
Årets siste oppdrag, spilling for Fredriksstad Blad i forbindelse med Nyttårsløpet i sentrum. Var en kald fornøyelse i -12 grader, men vi fikk da spilt 4 marsjer. Oppmøtet kunne (burde) vært litt bedre, 28 av 57. Styret i Borge Musikkorps ønsker alle medlemmene et RIKTIG GODT NYTT ÅR.
27. desember
Første øvelse etter jul!! 42 stk på øvelsen som for anledningen ble avholdt på «Fagen» på Torp, da Borgehallen var full av idrettsfolk. Vanskelig å få folk til å stille opp på juletrefest spillingen til lørdag, pga mye jobbing på lørdagskvelden!!!
18. desember
Siste øvelse før jul. 46 stk på øvelsen, som ikke kom i gang før over halv åtte pga misforståelser. 
16. desember
Dagen startet (ikke) bra for noen av medlemmene som avholdt styremøte fra klokka 12.00. Ellers var det jo Petrikirkens julekonsert senere på kvelden. Under øvelsen før konserten hørtes noen hint om at det passet dårlig med julebord dagen før konserten, var litt slappe ansatser å høre etc…….Men det gikk seg til etterhvert, tror ikke det var så merkbart under konserten. Fullt hus som vanlig i kirken på denne dagen. «Konferansier» Knut Andersen var i toppslag, med verving av nye medlemmer til korpset, blomsteroverrekkelser til Merethe, Bjørnar, Christer, en av publikummerne og ikke minst seg selv. (fortjent) 
15. desember
Det årlige julebordet ble avholdt på Folkvang, Kråkerøy. Dette var et av de beste julebordene vi har hatt. Stor stemning, allsang, nisseorkester og ikke å glemme Cathrine «Dyrhaug», med Beat for beat. Litt mye juks i enkelte av gruppene i følge dirigenten, men det skapte mye moro. Kommer bilder fra julebordet etterhvert (må sensureres først).
11. desember
47 stk på øvelsen idag. Ny jente på klarinett innom for å prøve seg, velkommen!!! Bjørnar Spydevold var og sang gjennom sangene til Petri-konserten.
4. desember
44 stk på øvelsen i dag.
1. desember
«Stemningsfull» julegateåpning på Sellebakk i øs pøs regn, men vi fikk da spilt noen julesanger, og da er «plikten» utført. Hørte noen ymte om at heretter kunne messingen ta slike oppdrag, så kunne treblåsen ta all annen dugnad. Bra forslag!!!!
27. november
Influensaen herjer i korpset. 42 stk på øvelsen i dag. Velkommen også til to trombonist(er)/(inner), som var innom for å prøve seg, Lise Storhaug og Elin Bankerød. Minner også om spilleoppdraget til lørdag, klokken 12.00 på Sellebakk
20. november
46 stk på øvelsen denne dagen.
17/18. november
En lang helg med øvelser og konsert i Bibliotekets Aula med Symphony nr. 1, The Lord of the Rings, er vel overstått. Må vel kunne sies å ha gått meget bra. Var nok en del i korpset, som etter de første øvelsene, lurte på hva vi hadde begitt oss utpå. 
Synes dette ble en veldig stemningsfull og fin konsert, med glimrende lyssetting av Morten Melsom og Simon Holt, stødig bildefremvisning av Thor Arne Ulriksen, masse fine solistinnslag fra korpset og ikke minst en engasjert forteller i Aleksander Hermansen. 
Har også lyst til å berømme Trond Jonassens sopransax spill i tredje satsen, som bare var helt sjef. Korpset spilte oppimot sitt beste, og i følge en del av «gamlekara», det beste korpset har gjort noen gang!!! Fikk også masse positive tilbakemeldinger fra en del publikummere.
Vil også benytte sjansen til å takke Steinar (ters) Norenberg, Charlotte Richardsen, Roald Ødegaard, Dan Rene Dahl og Kjersti Strøm for hjelpen, på henholdsvis trombone(2.), trompet, slagverk, piano og obo/engelsk horn.
Nok skryt, til tirsdag er det på`n igjen med flere oppgaver. Petrikirken og Nyttårskonsert program står for tur. Skal også legge ut pliktnummeret til NM og et par forslag til selvvalgt…….! Og det er et par fagottister som skal i ilden, Siv Hege og Astrid.
13. november
50 stk på øvelsen i dag også, pluss Dan Rene Dahl på piano. Minner om tidene til helgen: Lørdag kl. 08.30 fremmøte i Borgehallen for de som skal hente matter etc. Kl. 09.00 fremmøte i Biblioteket for rigging av salen. Kl. 12.00 – 16.00 øvelse. HUSK Å SELGE BILLETTER!!!!!!!!   
6. november
50 stk på øvelsen idag. Fikk tatt noen hele gjennomkjøringer av Lord of the Rings stoffet. Fortsatt endel igjen, men det hjelper!!
30. oktober
I dag kom beskjeden alle har håpet på, nemlig klarsignal for konserten med 
THE BRAZZ BROTHERS 1. februar. Denne skal foregå i Oslo i forbindelse med Brazz Bros` hovedsponsor, STATKRAFT, sitt jubileum. Ellers var Rune Halvorsen dirigent for dagen, da Christer var på spillejobb i Lillehammer. Frammøtet var dessverre ikke like bra som sist tirsdag, 42 stk. (Ære følk driver me på tirsdaene æ tru?)
23. oktober
94,4% fremmøte eller 50 stk på øvelsen i dag!!! Det var jammen lenge siden. Måtte det bare fortsette slik så. Ellers var Christer fornøyd med ensemblekonserten, ikke helt super, heller ikke ræva!!!! Men så der. 
Dugnaden fortsetter denne uka og nærmer seg slutten……
16. oktober
47 stk på øvelsen i dag, meget bra i treblåsen, det var vel bortimot fullt!!!
9. oktober
43 stk på øvelsen. Litt surr med oppmøtetider i forbindelse med ensembleøvelse, men 16. oktober starter messingen 18.30 og treblåsen møter klokken 20.00
2. oktober
45 stk på øvelsen. Frode Pedersen er tilbake fra militæret. Velkommen tilbake.
25. september
46 stk på øvelsen. Bra oppslutning om dugnaden fra de fleste. (les faste) Grattiss til Christer med ny Harley, eller hva det var!!!! Det var i alle fall en 50 kubikker…… Forøvrig virker det som om fløytene har tenkt til å begynne å øve, da noteforvalter`n måtte kopiere opp greps-tabeller???? Den var ikke pen!!!!
18. september
44 stk på øvelsen. Hvor er resten??
11. september
46 stk på øvelsen. Christer mente å høre at det var blitt spilt i helgen, sjeldent rent i oppvarmingen!!!! Intern melding til Sture: Husk E natura.
10. september
DUGNADEN på huset til Christer er i gang. (Skulle kanskje brukt gravemaskin!!!) Mye rart under kledningen, (les råte). Det årnær sæ vel.
9. september
Enda en helg med seminar er over. Treblåsen kastet inn håndkledet litt tidligere enn oppsatt, var vist slitne??? Hørt hos messingen: Hva er verre enn en klarinett? To selvfølgelig. Messingen hadde forøvrig Filharmoniens solotrompeter Jan Fr. Christiansen som instruktør.
8. september
Etter å ha øvd som «jernet» siden april/mai var det endelig klart for debut for fagottistene våre, Astrid Rådahl og Siv Hege Hansen, og det under ensemble seminaret med Ingar Bergby som instruktør. Tøft gjort!!

Etter dette var vi og spilte marsjer ved Kongstenhallen i forbindelse med et handikapmesterskap. Så ut som Christer har fått en konkurrent til «pinnen».

4. september
Fortsatt forholdsvis bra fremmøte, 42 stk, men tatt i betraktning av vi er noen og femti (55) er det vel kanskje på tide vi blir i alle fall oppunder 50 på øvelsene.
2. september
Søndag var det fortsettelse av seminaret. Store deler av dagen gikk med til lytting til både musikk vi skal spille og musikk vi vurderer å spille. Dagen ble avsluttet med noen evalueringsskjemaer over musikk vi brukte i foregående år, samt de forskjellige prosjekter som har vært gjennomført. Dessuten litt informasjon om kommende helgs ensembleseminar, hvor vi har vært så heldige å få tak i kanskje en av landets beste dirigenter, nemlig Ingar Bergby, til å instruere treblåsgruppa.
1. september
Etter loppa, var det klart for «Seminar uten instrumenter». Temaer for dagen var «Fremtiden» og «Organisasjonen». Delte oss inn i grupper med blanding av unge og gamle, og etter en innledning av formann og dirigent, var det arbeid og diskusjon gruppevis. Senere var det å presentere «resultatene» for hverandre. En meget konstruktiv og nyttig erfaring for noen og enhver. Utover kvelden ble det servert pizza, og ved ni tiden ble det avsluttet, og de som ville ble igjen for en liten fest og videre diskusjoner.

1. september
Lørdag var det klart for damegruppas loppemarked på Avholdslokalet på Torp. Det var et jevnt sig av handlende hele dagen og det meste forsvant, utrolig nok. De fikk inn i overkant av 20.000,-, som må sies å være ganske bra, da det var flere loppemarkeder i distriktet samtidig.

28. august
Fortsatt bra fremmøte!! 44 stk. Så har det «umulige» skjedd, nå er fløytegruppa større enn trompetgruppa, nemlig 7 mot 6. Hyggelig det. Dukket også opp 3 nye/potensielle medlemmer i dag, 1 euphonium, 1 fløyte og 1 slagverker. Velkommen!!!! 
Overhørt på øvelsen: «Synd det er så lenge mellom hver tirsdag».
21. august
Bra fremmøte i dag også, 44 stk. Korpset svarte ja til en «husdugnad» for dirigenten. Ellers kom det et nytt medlem? Anders Walmann på euphonium. Velkommen!!!
18. august
Tone Mette og Morten giftet seg i Østre Fredrikstad Kirke. Borge Musikkorps gratulerer med dagen og ønsker de lykke til.

14. august 2001
Første øvelse etter ferien. Veldig hyggelig at hele 6 personer dukker opp for å prøve seg. I tillegg kom også 2 tidligere medlemmer tilbake, nemlig Elly Nyborg og Didrik Lund. Totalt var vi 44 stk på den første øvelsen og det må sies å være meget oppløftende. Det ble en del utprøving av noter og ikke alt var like enkelt.