was successfully added to your cart.

Nyttårskonserten må avlyses.. men vi møtes igjen!

By | Annet, Konsert, Øvelse | No Comments

Det er en merkelig tid vi er i, alle sammen. Etter at det ble kraftig oppbluss med korona igjen, fulgte Borge musikkorps anbefalinger fra Norsk musikkorpsforbund om å ha 2 uker fri fra korpsøvelser for å ikke samle mange, og for å redusere antall personer man er sammen med gjennom uka. Da to uker hadde gått, kom det igjen sterk anbefaling fra kommunen om å ikke samles på nye to uker. Vi følger også disse anbefalingene, og øver derfor hjemme hver for oss. Vi håper at smittetallene synker så vi igjen kan samles (med trygge og gode smitteverntiltak i bunn) 8.desember! 🙂

Vi må derfor melde om at Nyttårskonserten må avlyses, men desto mer gleder vi oss til å spille konsert for dere når det igjen er trygt å kunne arrangere konserter. Vi lever ennå på stemningen og opplevelsen det var å spille for publikum under Hovlandfestivalen!

Vi håper at det går bra med alle, og at vi igjen sees på vårparten i 2021. 🙂

Vi er i ekstase!

By | Konsert | No Comments

Denne søndagen har Borge musikkorps spilt konsert i Glemmen kirke (i forbindelse med Hovlandfestivalen) – en nydelig høstdag hvor solen strålte både ute og inne!

Etter å ha hatt seminarlørdag hvor vi finpusset og prikket inn formen og gjorde oss klare for konsert, rigget vi oss på plass i Glemmen kirke. Vi takker alle som kom og hørte på oss, og håper alle hadde en god konsertopplevelse. Vi tror at de publikummerne som var tilstede kosa seg «glugg», og vi speidet flere som tørket tårer etterhvert som musikken bredte seg ut i kirkerommet. Det ble en fantastisk konsert som vi er meget stolt over å gjennomføre, og det er godt å komme igang igjen med konsert! Det er så fint å kunne spille for dere igjen!

Harry (Jim Carson) i Brassed off

Borge musikkorps ønsker å takke den eminente Bjørn Sagstad for jobben han har gjort som vår dirigent i denne perioden. Han er en flott dirigent som virkelig klarer å få frem det beste i korpset!

I tillegg gir vi en ekstra applaus til Cato Angeland, som geleidet oss gjennom filmen Brassed off, hvor vi spilte musikk fra.

Fra og med tirsdag er det ny konsert, nye stykker som skal spilles og jobbes med. Vi gleder oss veldig!

Nye tider

By | Øvelse | No Comments

Etter en lang prosess har vi endelig fått kommet oss på plass på Cicignon skole! På tirsdag tok vi med oss slagverksinstrumenter fra Blå grotte, over til Cicignon og begynte øvelsen 1830 – som er vår nye øvetid!

Vi har nå begynt å øve til konserten vi skal ha under Hovlandskonserten. Har du sett filmen Brassed off, så har du mye god musikk å se frem til 🙂 (som korpsnerdene vi er, så anbefaler vi selvfølgelig at du ser denne!)

I dag stiftet vi nytt bekjentskap med Lars Thomas Holm, som var vikardirigent denne tirsdagen. Veldig hyggelig 🙂

Nu er det dags!

By | Øvelse | No Comments

Endelig! I kveld er det første øvelse etter ferien 🙂 Det skal bli veldig fint å se alle sammen igjen! Men vi ønsker selvfølgelig flere. Har du lyst til å bli en del av gjengen vår? Kribler det i fingrene etter å spille med flinke folk, dyktige dirigenter og spennende prosjekter? Kom gjerne innom Blå grotte – vi øver på tirsdager mellom kl 19-22. Eller så kan du sende oss en melding på Facebook, eller sjekk ut denne siden.

Håper vi sees 🙂

Foto: Fredriksstad Blad

Glad gjeng etter Earth Wind and Fire- konsert september 2019, Foto:Fredriksstad blad

«Ikke spell så tuttette æ, dere!»

By | Øvelse | No Comments

NM-perioden 2020 er offisielt i gang!

Etter en flott nyttårskonsert bestående kun av norsk musikk, er det på tide å rette blikket fremover mot NM i janitsjar, som går av stabelen 27.-29.mars. Denne gang har vi dirigent Geir Holm med oss, som de fleste i korpsmiljø i Østfold kjenner. Han er en meget dyktig dirigent, som vi er veldig heldig å ha fått med oss for denne perioden. Geir kommer fra Sarpsborg, og det er alltid hyggelig å ha lokale dirigenter. Det likær vi!

Stykket som Borgemusikken skal jobbe med, og fremføre fredag 27.mars i 1.divisjon, heter «Homenaje a Joaquin Sorolla». Stykket beskriver musikalsk fire malerier av den spanske maleren Joaquin Sorolla –

  1. El Grito del Palletter (The cry of palleter)
  2. Pescadoras Valencianas (Valencian fisherwomen)
  3. Sol de la Tarde (Afternoon sun)
  4. Las Grupas (Rumps)

Les mer om stykket her!

Første øvelse med ny dirigent er alltid spennende, og tirsdagens øvelse var intet unntak! Geir loset oss gjennom stykket for første gang, så vi fikk en føler for hvordan det var, deretter begynte grovarbeidet med å (først og fremst) komme seg gjennom satsene sånn noen lunde greit. 🙂 Og selvom vi «spelte tuttette», som vi ikke er alene om å gjøre, så vil det nok ikke være mye tuttette når vi sitter på scena i store sal i Olavskvartalet på NM. Vi gleder oss veldig til fortsettelsen!