Nå og da gjør vi noen «ordentlige» innspillinger. Det kan være i forbindelse med kvalifisering til NM, eller fordi vi av en eller annen grunn ønsker å ta vare på en konsert på en god måte. Her kan du høre noe av det vi har spilt inn opp gjennom årene.

Vi har flere innspillinger på SoundCloud, så ta en titt der også 🙂

Festmarsj til Fredrikstad

Dette er en marsj som ble skrevet til Fredrikstad i anledning 450-årsjubileet i 2017, og som vi fikk æren av å spille inn sammen med Alexander Hermansen på vokal. Denne utgaven er arrangert av Bjørn Mellemberg.

Year of the Dragon

Etter et forsmedelig nedrykk i NM for Janitsjar i 2015, med stykket Extreme Beethoven av Johan de Meij, ble vi enige om å brette opp ermene og gjøre et forsøk på å beholde plassen i første divisjon. Kvalifiseringsstykket til første divisjon pleier å være et verk på rundt fem minutter, men denne gangen smalt NMF til med et verk på nesten 15 minutter.Dette ble selvsagt en ekstra stor belastning i en allerede ganske tettpakket høstsesong med jubileumskonsert og andre arrangementer, men vi gjorde en skikkelig innsats og vant like godt kvalifiseringen med innspillingen du kan høre her. Stykket ble også spilt på vår 100-årsjubileumskonsert.

Verket heter Year of the Dragon, og ble skrevet av Philip Sparke i 1984. Stykket har tre satser, og ble egentlig skrevet til brass band, men komponisten har senere transkribert verket til jantsjarbesetning.

Rukan Krukan

Rukan Krukan er et verk som vi spilte inn i 2013. Dette verket stammer fra samarbeidet mellom Forsvarets musikkorps Vestlandet, den kjente spellemannen Knut Buen og arrangøren Svein H. Giske som i 1999 endte opp med platen Concerto Grotto. Stykket har undertittelen «Folketonefantasi», og man kan fornemme en viss nasjonalromantikk, men jazzet opp til det ugjenkjennelige 🙂

When I Close My Eyes, I See Dancers

Etter å ha kommet på tredje plass i NM Janitsjar i 2007, fikk vi tilbud om å prøve oss på kvalifisering til elitedivisjonen. Vi slo til, og dette er innspillingen vi rett og slett tok seieren med. Etter dette var vi i elitedivisjonen i to år før vi fant ut at det var mer moro å spille på fredagen i Trondheim, så da lånte vi bort plassen vår til et annet korps inntil vi finner ut at vi heller vil spille på lørdag igjen 😉

Dette stykket er skrevet av Timothy Mahr og ble utgitt i 1992. Et artig og hørbart verk med mye interessant rytmikk!

Stabsarabesk

Dette stykket ble skrevet på bestilling fra, og tilegnet, Forsvarets Stabsmusikkorps i 1974. Gjennomgangstemaet i verket er basert på en opplevelse Thommesen hadde i Kairo, hvor han kom over en gruppe egyptiske gatemusikere spillende på en karakteristisk ostinat musikkstubb mens fire vakre kvinner i slør danset lett til musikken. Det er disse orientalske tonegangene som danner basisen for musikkens forvandlinger og utvikling.