Fra høsten 2021 er Christer Bergby ansatt som korpsets faste dirigent. Christer er født i Sarpsborg i 1965, og har gått gradene i Sarpsborg Guttemusikkorps og senere i Sarpsborg Ungdomskorps. Dirigentgjerningen begynte han i 1983, og har etterhvert dirigert alt fra skolekorps til profesjonelle orkestre. Hans hovedinstrument er fagott. Etter studier ved Bergen Musikkonservatorium i 1986-89, gikk turen til Colorado, USA, ved Aspen Music School and Festival 1989-92. I tidsrommet 1989-91 deltok han også ved The Julliard School of Music i New York. Som profesjonell musiker i Norge har han hatt stilling som alternerende solofagottist ved Bergen Filharmoniske Orkester fra 1990. Siden 1995 har han vært tilknyttet Forsvarets Musikkorps Østlandet som senere ble til Det Norske Blåseensemble, med beliggenhet i Halden.

Som utøvende musiker har han vært premiert med 1. premie i en internasjonal fagottkonkurranse i New York, og med 2. premie i Nordisk obo og fagottkonkurranse. Lokalt har Christer dirigert Lisleby musikkorps og Musikkforeningen Viken og dirigerer for tiden Fredrikstad Janitsjarskole.

Våren 2000 var Christer gjestedirigent for Borge Musikkorps ved NM for janitsjar i Trondheim. Resultatet ble en meget hederlig femteplass i 2. divisjon, der det var 15 deltagende korps. Dette samarbeidet førte til at Christer var vår faste dirigent over en periode på 11 år.

Vi har lært å kjenne Christer som en humørfylt og entusiastisk musikalsk leder, som går løs på utfordringer med stor energi og «høy pinneføring». Vi gleder oss til en ny periode sammen!

Foto: Arne Glomdal