Frode Amundsen, som selv spiller tuba i Oslo Filharmoniske Orkester, tar over som dirigent og musikalsk leder i Borge Musikkorps

Frode Amundsen

 

Frode Amundsen er vokst opp i Masfjorden – en liten kommune nord for Bergen. Her fikk han tidlig kontakt med brassmiljøet i regionen hvor han blant annet spilte med Eikanger/Bjørsvik musikklag. I 1993 startet han ved Norges Musikkhøgskole der han gikk ut av diplomstudiet i år 2000 med høyeste karakter. Samme år vant Amundsen, som første brassmusiker, Prinsesse Astrids musikkpris, noe som har ført til store solistoppgaver med blant annet Bergen Filharmoniske orkester, Trondheim symfoniorkester, Malmø symfoniorkester og Umeå symfoniorkester.

Han har jobbet ved flere av symfoniorkestrene i Skandinavia, og er i dag solotubaist i Oslo Filharmoniske Orkester hvor han har vært ansatt siden 2006. Før dette virket han som solotubaist i Malmö Symfoniorkester.

Frode Amundsen trakterer sousafon i Fredrikstad 17. mai 2016

Frode Amundsen trakterer sousafon i Fredrikstad 17. mai 2016

Frode er ansatt som musikalsk leder og fast dirigent for Borge Musikkorps fra 1. juni 2016, men vi stiftet bekjentskap med ham for noen år siden da han var vår gjestedirigent under NM for janitsjarkorps. Han tar dermed over dirigentpinnen etter sin messingmakker Sverre Olsrud som ledet oss i fire år.