was successfully added to your cart.

Det er mange gode opplevelser i løpet av et år med Borgemusikken, men 17. mai 2016 blir antakelig stående som en av de større. Været er jo alltid et spenningsmoment rundt 17. mai, men i går viste det seg fra sin aller, aller beste side. Sol fra skyfri himmel, vindstille og perfekt korpstemperatur skapte rammene for en dag vi sent vil glemme.

Sagabakken og Gudeberg

Sagabakken skole

Sagabakken skole


Gudeberg Skole

Ved Gudeberg Skole

Vi begynte dagen på Sagabakken Skole hvor vi hadde æren av å lede elever og lærere på en liten rundtur gjennom Nabbetorp. Det tok oss et par minutter før tempo og gefühl hadde satt seg. Men når vi først kom inn i flytsonen, var det bare å kose seg.

Turen tok oss til Gudeberg Skole hvor vi teamet opp med Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704, og la ut på en liten tur gjennom Østsiden Eldresenter og inn i Gamlebyen som framstod i en utrolig symfoni av farger. Denne turen endte ved Østre Fredrikstad Kirke, med nasjonalromantiske scener av øverste klasse.

Borge kirke, Borge skole og frokost

Frokost!

Frokost!

Deretter ble vi busset til Borge kirke hvor vi geleidet publikum tilbake til Borge skole, etter den tradisjonelle gudstjenesten. Her ble vi møtt av hyggelig dekkete bord og en god, norsk frokost, og vi fikk oss en pust i bakken, en kaffekopp eller to, påfyll av vannflasker og et par høyst nødvendige turer på toalettene.

Trommisene fikk også unnagjort sin tradisjonelle diskusjon om tempo, planlegging av marsjer og justering av utstyret. Det var alt i alt en kjempefin frokost, så vi retter en stor takk til de som hadde gjort det så hyggelig for oss her!


Soul Bossa Nova uten triangel er som krem uten fløte

Frode Jensen

Barnetoget i Fredrikstad

Mot Domkirken

Mot Domkirken


20160517_120547

Hviler når vi kan

Etter lunsjen på Borge skole bar det ned til byen hvor vi faktisk hadde god tid før barnetoget skulle gå. Denne tiden ble brukt på forskjellige måter – litt prat, litt mer hvile, litt plastring av allerede såre tær. I år skulle vi få følge av Fredrikstad Pikegarde gjennom gatene i Fredrikstad, og dette syntes vi var stor stas. Vi synes jo egentlig vi er ganske vakre i utgangspunktet, men vi må vel smertelig innrømme at disse jentene hevet det visuelle inntrykket flere hakk, og vi så også at publikum satt stor pris på begge kontingentene der Pikegarden marsjerte (og vi gikk) gjennom løypa 😉 Vi hadde også fått nyss om at vårt æresmedlem Steinar Johansen skulle befinne seg ved Blå Grotte, så der tok vi oss friheten til å ta en liten stopp og kjøre Valdresmarsj for ham. Vi håper at det falt i smak!

 

 

Etter en lang runde i byen, endte dagen for oss ved det ærverdige biblioteket, og vi kan vel ikke si annet enn at det var en kjempeopplevelse i år også!

En gang i blant takker folk langs gatene oss for fin musikk på 1. mai og 17. mai og så videre, men denne gangen føler vi at vi har lyst til å takke alle dere som møter opp i tjukke lag og ser på oss, og klapper før, under, og etter at vi spiller. Borgemusikken er priviligerte som får lov til å underholde dere, og vi koser oss stort mens vi ser på alle de festkledte menneskene med bunader og flagg – alle barna som ser på oss med skrekkblandet fryd («Nå kommer trommene!») Vi gleder oss allerede til neste år!

 

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.