was successfully added to your cart.

Star struck i Blå Grotte

Det er alltid litt rart å møte kjendiser, enten det er skuespillere, reality-stjerner, musikere eller politikere. Man lurer på hvordan de egentlig ser ut, hvor høye de er, hvordan de «låter», hva slags klær de går i og så videre, og man blir gjerne litt satt ut – eller Star Struck, som det kalles på «nynorsk», når man endelig møter dem.

I vårt tilfelle er kjendisen Torstein Aagaard-Nilsen.

Torstein observerer fra bakgrunnen

Torstein observerer fra bakgrunnen

Som mange har fått med seg, er dette komponisten av «Labyrinth», verket vi har spesialbestilt til Fredrikstads 450-årsjubileum og konserten 29. oktober, og i går var han på besøk hos oss for å høre hvordan verket høres ut. Mange av oss møtte ham for første gang under NM janitsjar tidligere i år, men for andre var dette første møte med mannen bak navnet øverst til høyre på notearket.

Og en jordnær og superhyggelig kar var han. Han hadde selvfølgelig null stjernenykker, men forholdt seg stille over partituret med blyant i hånd mens vi forsøkte å ikke gjøre skam på det krevende verket han har skrevet til oss. Både vi musikanter og maestro Amundsen fikk mange fine innspill underveis, og enkelte endringer ble det også i selve komposisjonen. Det er et godt stykke igjen å gå fortsatt, og ikke alt for lenge til urfremføringen, så her må vi virkelig ta i slik at vi kan presentere verket på den måten det fortjener.

Vi registrerte ellers at Fredrikstad Blad var på besøk i går, noe som egentlig er på sin plass når en kulturstørrelse som Aagaard-Nilsen gjester byen.

Frode Amundsen og Torstein Aagaard-Nilsen

Frode Amundsen og Torstein Aagaard-Nilsen

Nye lærlinger på slagverk

Det går hardt for seg i slagverket

Det går hardt for seg i slagverket

Etter Labyrinth og en kort pustepause gikk vi løs på Egil Hovland sine to verker «Fanfare and Choral» og «Festival Overture». Her hørte vi klar framgang, og det begynner etterhvert å swinge av disse også. Dette er på ingen måte enkel musikk, og spilles jevnlig i de aller høyeste divisjonene under NM for janitsjarkorps. Det var derfor ingen liten oppgave de hadde sagt ja til, de to slagverkslærlingene Tobias Fagerås og Teodor Nybøle som til vanlig spiller i henholdsvis Østre Fredrikstad Skolekorps og Kråkerøy Skolekorps. De skal etter planen være med oss på julekonserten, men siden vi har akutt og vedvarende behov for flere slagverkere, så sa de ja til å bli med oss allerede nå.

Og til tross for vanskelighetsgraden på f.eks «Fanfare and Choral», gikk det aldeles strålende. De trakterte basstromme og rørklokker med den største selvfølgelighet og som om de aldri hadde gjort annet. Imponerende!

Nå bretter vi opp ermene og gir jernet fram mot konserten 29. oktober, så tror vi dette skal bli riktig så bra!

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.