was successfully added to your cart.

Urfremføring under byjubileet i 2017!

I 1567 ble Fredrikstad grunnlagt og i 2017 skal hele byen feire 450 års-jubileum. Dette har også Borge Musikkorps tenkt å være med på, så søndag 29. oktober 2017 kommer vi til å arrangere stor konsert på Blå Grotte som vi har kalt:

Torstein Aagard-Nilsen

Torstein Aagaard-Nilsen. Copyright (c) Anne Kolstad Morken. Brukt med tillatelse.

FREDRIKSTAD 450 ÅR
– En reise gjennom byens musikk og komponister.

Borge Musikkorps har også i mange år ønsket å få skrevet ny musikk for korps som vi kan presentere for vårt publikum. Vi synes det er viktig å være med på å få skrevet nye flotte stykker som kan spilles av korps. For å sette en ekstra spiss på feiringen av 450 års-jubileet, har vi jobbet med muligheten til å få skrevet et stykke som kan være med på denne konserten.

All den tid vi har snakket om å få skrevet et nytt stykke for korps, har Torstein Aagaard-Nilsen stått øverst på listen av komponister vi kunne tenke oss å samarbeide med. Vi tok før jul kontakt med ham og spurte, og han var positiv med en gang forespørselen kom. I tiden frem mot 1. mars hadde vi en dialog som endte i at vi sendte inn søknad om støtte til et nytt stykke med varighet 20 til 25 minutter til Det Norske Komponistfond (DNKF), hvis styre er statlig oppnevnt. Gleden var stor fredag 22. april da svar fra DNKF kom og vi hadde vært så heldige å få kr. 175.000,- til nytt bestillingsverk.

Vi gleder oss stort til samarbeidet fremover med Torstein Aagaard-Nilsen og det nye stykket som vi skal urfremføre på konserten 29. oktober 2017.

Programmet på konserten vil ellers bestå av originalskrevet korpsmusikk skrevet av komponister med tilknytning til Fredrikstad. Det vil her bli presentert stykker av Egil Hovland, Frank Nordensten, Trygve Madsen og Sigurd Sjøberg. Vi skal også ha med oss Hans Andreas Kjølberg som solist på eufonium.

Hvem er Torstein Aagard-Nilsen?

Om Torstein Aagaard-Nilsen (1964) kan vi nevne at han er er utdannet ved Universitetet i Bergen (matematikk) og Bergen Musikkonservatorium, der han studerte trompetspill, musikkteori, komposisjon og pedagogikk. Han bor på Manger i Hordaland og livnærer seg hovedsakelig som komponist og dirigent. Han har skrevet en rekke stykker bl.a. for korps og fått flere priser. Han fikk nylig Musikkforleggerprisen for stykket Dirty Dancing (for korps) i klassen «Årets verk – klassisk/samtidsmusikk». Han fikk også i forrige uke Radøy kommunes kulturpris for 2016.

Pressen har bl.a. skrevet følgende om hans musikk:

  • «…Det er i første rekke Aagaard-Nilsens behandling av klanger som virkelig er fasinerende…»
  • «..han viser en imponerende oppfinnsomhet både melodisk og i bruken av instrumentene..»
  • «..så skriver han virtuost og idiomatisk for instrumentene..»

For sikkerhets skyld, spurte vi Torstein Aagaard-Nilsen om han har noen tilknytning til våre nærområder:

«Det folk kanskje ikke vet er at jeg er halvt østlending, og med morfar i Sarpsborg, er man jo i nærheten, om ikke annet. Så kan kanskje kommende prosjekt være en gylden anledning til litt slektsgransking i stamtre som også innbefatter storbønder i Østfold.»

Vi gleder oss stort til fortsettelsen!

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.